Facebook

Architektura wnętrz

03.09.2011Villa P

Tagi: architektura wnętrz, design, dom, wnetrza

Niech się stanie światło... Oglądając zdjęcia austriackiego studia architektonicznego Love Architecture ma się wrażanie, że owo demiurgiczne zdanie w przypadku prezentowanego projektu miało dla nich niebagatelne znaczenie.

Villa P

Dom został zbudowany na stosunkowo stromym, nasłonecznionym zboczu, więc ukształtowanie terenu miało zdecydowany wpływ na pomysły architektoniczne. Dom na dwa piętra, które przylegają do wzgórza. Na pierwszym piętrze znajdują się trzy sypialnie i dwie łazienki, na niższym poziomie mieszczą się biuro i magazyn, do których prowadzi oddzielne wejście.

Villa P

Dom jest swoistym „tarasem widokowym”, miejscem pracy i relaksu. Znaczącym elementem są drewniane schody, które prowadzą do basenu znajdującego się u stóp domu. Położone na nich poduszki dają dodatkową możliwość spoczynku.

Villa P

Projektanci wykorzystali główny atuty położenia domu, mianowicie dużą ilość światła słonecznego oraz cudowny widok. Te dwa elementy posłużyły jako główne elementy dekoratorskie, gdyż dzięki dużym oknom ich potencjał został wykorzystany. Ściany pomalowane na biały kolor nie zakłóciły świetlno-widokowej organizacji wnętrza, lecz ją wzmocniły pozwalając na ich dominację.

Via homedsgn.com

Autor: tomek


Galeria

Komentarze

Aby móc uczestniczyć w dyskusji musisz się zalogować

Zaloguj się

do góry